Signal festival Prague 2014

I spent yesterday night in Prague city center where the 2nd Signal festival took place. I enjoyed this night s much. From Thursday till Sunday from 7 pm until midnight there is a light show accompanied by music. Every 15 minutes some historical buildings in center are transformed into an art work. There are also many workshops with some other event like after party or boat ride. My absolute favourite was the Kinsky Palace located at the Old Town square and St. Ludmila Church at Náměstí Míru. Kinsky Palace was very impressive with its colours whereas the Church stood out among its majesty and black and white colours. But the center was so crowded! We even had to wait for second subway since we did not succeed to get in. It never happened to me. Whole festival is for free and you can buy lighting baloons for 4,5$.

Včerejší večer jsem se vydala do centra Prahy na Signal festival. Letos se konal již druhý ročník a pro mě to byl velký zážitek. V termínu 16.-19.10.2014 vždy od 19:00 do 24:00 se každých 15 minut odehrává světelná show za doprovodu hudby, kdy se z vybraných historických budov stávají zářící umělecká díla. Po celé Praze jsou pak rozmístěny i nejrůznější workshopy a doprovodné akce. Mým absolutním favoritem byl Palác Kinských na Staroměstském náměstí a Kostel Sv. Ludmily na Náměstí Míru. Projekce na Staroměstském náměstí mě uchvátila barevností zatímco kostel na Náměstí Míru byl působivý svou majestátností a celá projekce na něm byla pouze v černobílém provedení. Krásná podívaná byla ale vykoupena tím, že všude byly šílené davy lidí. Poprvé se mi v Praze stalo, že se půlka nástupiště nevešla do metra a museli jsme čekat na další. Nejhorší to samozřejmě bylo v centru, postupně davy řídly a Náměstí Míru, i přesto, že jeho projekce patří k těm nejlepším, zas tolik zalidněné nebylo. Celá akce je zdarma a svítící balonky za 90 Kč.

Rudolfinum - Crystallation by Jaroslav Bejvl



Kinsky Palace - Dreamforge by MaxInOsity

Zítkovy sady - Cyclique by Maxime Houot&Nohista




Náměstí Míru - Evolution by Onionlab


4 komentářů:

  1. To je krásný, tohle bych naživo taky ráda viděla :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Wow!!! That's amazing!!! I was planning to visit prague on new year, but some plans were ruinned, now i regret even more;(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. This festival should take place also next year, maybe you will be lucky enough to visit it :)

      Vymazat