Prague restaurants Part I. - Asian cuisine

Ráda jím a ráda chodím jíst do restaurací. Na téma jídlo jsem již narazila v příspěvku Eating and drinking abroad, který byl poměrně dost čtený a tak jsem se rozhodla udělat jídelní pokračování. Tentokrát bych se ráda podělila o pár tipů na asijské restaurace, které v Praze můžete navštívit a kde se podle mého názoru dobře najíte. Pokud mi do komentářů napíšete kam nejraději chodíte na asijské jídlo vy, budu moc ráda.

I love food and I love to eat in a restaurant. I have already mentioned the food topic in my post Eating and drinking abroad which was quite popular so I decided to continue in this food topic. This article is going to be about a few of my favorite asian restaurants in Prague. So if you are going to visit Prague this post may help you and be an inspiration for you.

Source
SASAZU
Ani v Asii určitě nemají tak skvělé jídlo jako v Sasazu! Na tomto místě jsem byla 2x se svým pracovním týmem a vždy to byl ohromný zážitek. Už při vstupu vás okouzlí interiér, jehož fotku můžete vidět níže. Po tom, co jste usazeni ke stolu dostanete horký ručník pro otření rukou a následně jakýsi lísteček, který si chvilku požmouláte, aby se z něj uvolnila vůně. Jídelní lístek je vcelku oříšek, protože prostě nevíte co si dát dřív. Nejlepší jídlo, nejen v Sasazu, ale i na celém světe je podle mě Sasazu Roll. Nebudu se snažit popisovat oč se jedná, raději se níže podívejte na foto. A ač rolky trochu vypadají jako sushi, jsou teplé a okraje křupavé. Škoda jen, že tenhle malý předkrm za 400 Kč by člověk nejradši snědl tak v trojnásobném množství. Každé jídlo je podáváno naprosto unikátním způsobem. Nečekejte klasické talíře. Jídlo dostanete buď v mističkách, pánvičce nebo velké kamenné míse. Co pokrm, to jiný způsob servírování. A stejné je to i s dezerty, ke kterým navíc ještě dostanete lžíce namočené v bílém čaji, který má rozvinout chuťové pohárky. Když jste s jídlem hotovi, je vám nabídnuta masáž šíje, kterou jsem nevyzkoušela, ale věřím, že to může být zajímavé. Abych to shrnula, tak Sasazu pro mě bylo největším gastronomickým zážitkem. Jídlo je vynikající, obsluha sympatická a nebýt astronomických cen, určitě bych sem chodila častěji.

I guess they do not have as excellent food as in Sasazu even in Asia! I have been in this place twice with my work team and it has always been such a unique experience! When you come in you are enchanted by a wonderful interior (photo below). After you are seated you are given a hot towel together with some leaf you rub in your hands to get a scent from it. Menu is a big deal as you do not know what to order first! The best food not only in Sasazu but in the entire world in definitely Sasazu Roll. I will not try to describe it, you can see the photo. It looks a little like a sushi, but it is warm with crunchy edges. Heaven! Every food is served in a unique way. Do not wait for a classic plate. You will get your food in a little bowl, pan or in a huge stone bowl. Every dish has its special way of serving. It is the same with deserts. You will even get a spoon soaked in a white tea for better taste. If you are done you are offered the back of the neck massage. I have never tried it, but it has to be cool. To conclude - Sasazu was a huge gastronomical experience to me. Food is delicious, great stuff and if the prices would not be so astronomical I would definitely be here more often.

Sasazu roll and the interior
MODRÝ ZUB
Modrý Zub je Thajská restaurace, kterou najdete v Jindřišské ulici a další dvě pobočky ve Spálené a na Andělu. Jídlo z této restaurace jsem měla mnohokrát, ale trochu zahanbeně musím přiznat, že pokaždé to bylo jedno a to samé - Phad Sam Sean, což jsou hoodně pálivé nudle tří chutí s kuřecím masem. Lepší nudle podle mě v Praze nenajdete. Mám je tak moc ráda, že i přesto, že jsem párkrát měla chuť zaexperimentovat a dát si něco jiného, vždy jsem skončila právě u Phad Sam Sean. Interiér v Jindřišské mi příjde spíš takový na způsob baru, nic co by vás nějak zvlášť uchvátilo, ale atmosféra je zde příjemná. V jiné pobočce jsem nikdy nebyla, ale podle fotek se mi ty ostatní líbí o dost víc. 

Modrý Zub is a Thai restaurant which you will find in Jindrišská street and another two branches are located in Spálená street and Anděl. I have eaten in this place many time but I have to admit I have always ordered the same - Phad Sam Sean - 3 types of noodles with chicken meat with too much chilli in it. You will not find any better noodles in my opinion in Prague. I loved them so much that even I wanted to try something else from this restaurant I have always ended up with these delicisous noodles. The interior in Jindřišská street is kind of a bar style, nothing special. But the atmosphere is nice. I have never been in the other branch, but according to a photo I liked them more.

Interior in Spálená street


SUSHI SAKURA GARDEN
Sakura sushi najdete v pasáži Černá Růže na Příkopě. Interiér restaurace je ve tvaru čtverce uprostřed kterého se nachází zahrada v japonském stylu. Krom sushi zde najdete i další asijské speciality. Připravte se na trošku vyšší ceny, ale sushi je obecně drahé všude. Pokud jste při výběru sushi trochu nerozhodní jako já a nevíte, které se vybrat, tak za sebe můžu doporučit sushi set léto. Stojí sice 990,- Kč, ale najdete zde snad všechny možné variace a dva lidé se z toho určitě najedí. My jsme si dokonce velkou část nechali zabalit i domů, takže myslím, že i ve třech by to byla slušná večeře. 

Sakura sushi is located in Černá Růže in Příkopy street. The interior is squared with a beautiful japanese garden in the middle. Except from sushi you will find any other asian specialities in the menu. Be prepared for a little higher prices, but sushi is quite expensice everywhere. If you are not sure what to choose I have to recommend you the sushi set called summer. It costs about 50$ but it is a plate for two people. We even did not eat everything so I think it should be maybe a dinner for three.


Sakura garden

SHUN FENG KAI YUAN
Protože  předchozí tipy byly spíše dražší restaurace, tak jako poslední mám tip na úplně levnou, která se nachází na Karlově náměstí. Od interiéru, obsluhy, ani čehokoliv nic neočekávejte. Je to naprosto obyčejná čínská restaurace. Jídlo je ale moc dobré a já osobně v Praze ještě nenarazila na levnější sushi. Za 24 ks maki (mix losos, krab a tunák) zaplatíte jen 140 kč! Cena je až podezřele nízká, ale sushi jsem zde měla už mockrát a vždy mi chutnalo. Vaří zde i klasická jídla jako v každé čině, která jsou také dobrá a levná.

All of the tips above are a little bit pricey, so this last tip is a very cheap restaurant which is located in Charles square. Interior and stuff are totally average, but the food is very tasty and I have never found cheaper sushi in Prague. For 24 pcs of maki (salmon, tuna, surimi) you will pay only 7$! The price is incredibly low, but I have eaten here many times and it was always good. They cook also other chinese food, which is cheap and tasty as well.



2 komentářů:

  1. škoda, že se do prahy jen tak nedostanu.. hned bych se přesvědčila, zda máme stejné názory :D :)

    PS: Moc ráda bych tě pozvala na svou GIVEAWAY :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fakt skoda.Neverim,ze by minimale v prvnich trech restauracich mohlo nekomu nechutnat! :D

      Vymazat