Christmas is coming

Přesně za měsíc a den budou Vánoce. Je tedy ten pravý čas vybrat si vánoční vyzvánění na mobil, nastavit tapetu se sněhovými vločkami a mezi zdobením bytu a pečením perníčků začít plánovat kam se letos vydáte na vánoční trhy. Já mám Vánoce a vše s nimi spojené hrozně ráda a na letošní prosinec se těším ještě víc než kdy jindy. Hlavním důvodem je to, že se KONEČNĚ budeme stěhovat. Možná si vzpomínáte na článek, který jsem publikovala v létě a který byl o cestovatelské výzdobě interiéru. Původně jsme se totiž měli stěhovat v září. Jenomže pár dní před podpisem smlouvy se majitelům našeho vysněného bytu někdo rozvedl v rodině a oni se rozhodli byt nepronajmout. Bylo to neskutečný zklamání následované každodenním hledáním nového bytu. Nemohla jsem uvěřit našemu štěstí, když jsem minulé pondělí objevila úplně ten samý byt, pouze ve vedlejším vchodě. Okamžitě jsme ho vzali a v pátek už snad opravdu dojde na to stěhování. Tento víkend tedy bude ve znamení tahání nábytku, tašek s oblečením a nájezdů na Ikeu. 

It is exactly one month and one day until the Christmas Eve today, which means the right time to set a chrismtas ringtone, pick the best winter wallpaper and between decorating your house and ginger baking you can choose some destination you will visit for chritmas markets this year. I really like this tim of the year and I am looking forward to December even more than usual. The reason is we are FINALLY moving the house. Maybe you can remember the post about travel inspired home decor I have posted in August. We should move in September but the few days before the contract singing there was some divorce in a landlord family and he decided not to rent the apartment. We were totally disapointed and tried to find some new flat. I could not believe when I have found the exact same apartment only next door to that previous one. We took it immediately and on Thursday we should take over the keys. This weekend will be full of boxes, clothes bags and Ikea shopping.

Source

O víkend později se ale chystáme společně s kamarády navštívit vánoční Budapešť. Strašně moc se těším, protože v Budapešti jsem nikdy nebyla a z fotek se mi zdá jako hrozně hezké město. Podle mého názoru se dost podobá Praze, takže věřím, že nebudu zklamaná. Po návratu se tedy určitě můžete těšit na článek o tom, jak se mi Budapešť líbila. Samozřejmě si nenechám ujít ani trhy na Staroměstském náměstí, které jsou rozhodně ty nejkrásnější. 

One weekend later we are going together with our friends to visit Chrismtas Budapest. I am looking forward so much because I have never been to Budapest and it seems to me like such a wonderful city from the photos. It looks pretty similar like Prague in my opinion so I believe I will not be dissapointed. After arrival I will write some post about it of course. I will also visit Prague's Christmas markets which are totally the best markets.

Source

Níže se můžete pokochat vánoční výzdobou evropských, ale i ostatních světových měst a třeba se nechat inspirovat a nějaký vánoční výlet také podniknout.

Finally you can see some chrismtas photos of European and also other cities and let yourself inspire to take some Christmas trip.

LONDON
 



NEW YORK

Source
PRAGUE



ROME

Source
PARIS

Source
MOSCOW

Source

0 komentářů:

Okomentovat