Paris day 4 - Notre Dame, Sorbonne, Luxembourg gardens


Poslední den v Paříži jsme začali trochu delší válečkou na hotelu. Ani jeden z nás nemá rád takové to odjezdové vláčení tašek po městě, takže jsme se rozhodli náš výlet zakončit trochu relaxačně. Na hotelu jsme tedy zůstali až do té doby než jsme ho museli opustit, což bylo v poledne. Vzhledem k tomu, že jsme cestovali jen s batůžkem, tak to nebyla zase taková hrůza, nicméně chladnější počasí, které ten den panovalo, jsme ocenili. On se přeci jen i ten batoh umí pěkně pronýst. Cílem naší cesty byla poslední významná památka, která nám zbývala na seznamu, tedy Notre Dame. Notre Dame se nachází v prvním arroddisementu, který je svoji atmosférou o trochu jiný než ostatní čtvrti. Notre Dame je krásná budova, která se stavěla 182 let a ve které se konalo mnoho pohřbů a svateb francouzských osobností. Vstup dovnitř je zdarma, ale opět se připravte na bezpečnostní prohlídku. Od Notre Damu je to jen kousíček k jedné z nejstarších univerzit na světě, Sorboně. Sorbonu jsme si poctivě obhlídli ze všech stran a pak jsme se s jídlem vypravili do Lucemburských zahrad, kde jsme chtěli relaxovat do té doby než bude čas jet na letiště. Lucemburské zahrady jsou nádherné a podobně jako například Central Park v New Yorku jsou příjemným místem k odpočinku od hlučného a uspěchaného velkoměsta.

We started our last day with a lazy morning in our hotel. Both of us do not like that last day sightseeing with our travel luggage so we decided to spend our last day in a more relaxing way. We stayed in our hotel until we had to leave which was at midday. We traveled only with backpack so it was not that bad to walk with it in the city. Our goal was to visit the last sight we had on our list – Notre Dame. Notre Dame is located in the first arroddisement which had a little bit different atmosphere comparing to the other arroddisements. It is a wonderful building with free entry, but you have to be prepare for security check as everywhere in Paris. From Notre Dame it is quite close to the one of the oldest university in the world - Sorbonne. We explored the surroundings and then we headed to our last stop which was the Luxembourg gardens, where we stayed until it was time to go to the airport. The garden was absolutely amazing and similarly to the NY Central park it was very peacesful and relaxing place in the middle of the busy and rush city.









Někdy kolem třetí hodiny jsme se museli zvednout a vydat se na autobus, který nás odvezl na letiště. Autobus byl strašně přeplněný a jel něco přes hodinu, takže příště bych určitě volila klidně dražší způsob dopravy, vyvážený kratší a pohodlnější cestou. Na letišti jsem měla v plánu nakoupit dárečky, protože už mnohokrát se mi osvědčilo, že právě na letišti člověk pořídí ty nejlepší věci. Tentokrát jsem byla trochu zklamaná z hodně vysokých cen, ale protože ráda obdarovávám druhé, tak jsem nakonec na letišti stejně nakoupila. Let domů se společností Transavia byl stejně příjemný jako let do Paříže. Tímto bych svoji sérii příspěvků o Paříži uzavřela a už předem prozradím, že další příspěvek z mých cest můžete očekávat na podzim a tentokrát bude snad z hodně daleka.

Sometime about three o’clock we had to catch the bus to the airport. The bus was extremly overcrowded and it went one hour and something. Next time I would deffinitely spend more money to get the faster and more comfortable way how to get to the airport. I wanted to buy some presents in the airport because I do it all the time. This time I was quite disappointed because the prices were too high. Anyway I love buying presents so I spent 20 euro for two cheeses and some chocolate. We flew with Transavia and the flight was very plesure. This post is the end of the Parisien series and the next time you will read my experience from some country far far away.

2 komentářů:

  1. Beautiful Paris! The last time we went we got quite cloudy days too but still a lovely city to visit.
    On my last post on the blog, a memory from my Paris trip. Let me know what you think :)
    xxx
    www.travelera.es

    OdpovědětVymazat
  2. Poslední dny cestování mají vždycky takovou zvláštní atmosféru a ta na mě dýchla i z tohoto článku :) Je vidět, že sis Paříž užila a už se těším na podzimní článek o vzdálené destinaci

    Diary of M

    M.

    OdpovědětVymazat